Solární novinky

DHL se zaměřuje na přepravu nadrozměrných elektrických rozvoden pro fotovoltaické elektrárny v Rumunsku

DHL Freight zajišťuje od letošního července přepravu elektrických rozvoden pro odběratele v jižním Rumunsku. Jde celkem o 20 kusů rozvoden přepravovaných v režimu nadrozměrné přepravy, které budou použity na stavby fotovoltaických elektráren.

title=

Divize Specialit DHL Freight, jednoho z předních poskytovatelů služeb silniční nákladní přepravy v Evropě, běžně zajišťuje přepravu nebezpečných nebo nadrozměrných předmětů. Tentokrát si poradila s velkými elektrickými rozvodnami, které jsou nyní v první etapě (od července do října 2013) expedovány z výrobního závodu v Česku do rumunských energetických závodů v ChiriacuGiurgiu.

Rozvodny jsou převáženy v režimu nadrozměrné přepravy, protože výška zařízení včetně sluneční clony přesahuje 3,37 metru. Půdorys rozvodny má rozměry devět krát tři metry, celková hmotnost rozvodny je 31 tun. Kromě samotné rozvodny jsou na vozidlo ještě naloženy kotvicí prvky a manipulační schodiště k obsluze slunečních clon.

 Kvůli celkovým rozměrům přepravovaného zboží musí nakládku i vykládku zajišťovat jeřábová technika s nosností minimálně 80 tun, říká k přepravě Jaroslav Minařík, vedoucí týmu speciálních přeprav DHL Freight a dodává: Vozidla s rozvodnami jedou v koloně po dvou a přepravní vzdálenost z Česka do Rumunska více než 1600 km urazí za tři dny.

Rozvodny se rozvážejí přímo na staveniště fotovoltaických elektráren. Vzhledem k výšce zařízení musejí vozidla zejména na území Rumunska využívat četné objízdné trasy. 

Datum: 25.10.2013 | Rubrika: Solární novinky

Zdroj: Solární novinky