Solární novinky

Polská fotovoltaika na prahu změn anebo co přinese letošní veletrh RENEXPO Poland?

Fotovoltaika se letos stává jedním z nejdůležitějších témat letošní Mezinárodní odborné výstavy RENEXPO Poland 2013, která je věnována obnovitelným zdrojům energie a energetické efektivnosti v Polsku. Výstava proběhne ve dnech 16.-17. října 2013 v EXPO Centru XXI ve Varšavě.

title=


Většina polské odborné fotovoltaické veřejnosti je přesvědčena, že přijetí prvního zákona o podpoře obnovitelných zdrojů energie (OZE), který již nabyl účinnosti, otevře dveře dynamickému rozvoji polské fotovoltaiky v blízké budoucnosti. Dosud se polská fotovoltaika rozvíjela pouze okrojově, což se projevilo v malé instalované kapacitě solárních elektráren, která na počátku roku 2013 činila pouze 3 MW.

Polský trh má ohromný potenciál rozvoje. Ve srovnání s Německem, které má mnohem vyšší instalovaný výkon ve fotovoltaice, máme co dohánět, komentoval Dr. Stanisław Pietruszko, Prezident polské fotovoltaické asociace. Samotný Pietruszko se podílí na organizaci a programu výstavy  RENEXPO Poland 2013.

Jak bude vypadat budoucnost polské fotovoltaiky? Jaká je aktuální situace s připojováním fotovoltaických elektráren do sítě v Polsku? Je Polsko legislativně připraveno na budoucí solární boom?

Na výše uvedené otázky Vám poskytne odpověď veletrh RENEXPO Poland 2013 a konference věnovaná fotovoltaice pod názvem Fotovoltaika v Polsku na prahu změn.

Veletrhu RENEXPO Poland se zúčastní přední experti na obnovitelné zdroje energie v Polsku a ze zahraničí. Na účastníky čeká zajímavý program, který se bude věnovat fotovoltaice, bioplynu, energie z vodních zdrojů, tepelným čerpadlům a biomase.

Detailní informace o programu veletrhu RENEXPO® Poland a fotovoltaické konferenci naleznete na těchto odkazech:

- Program veletrhu RENEXPO® Poland 

- Program  konference Fotovoltaika v Polsku na prahu změn

Datum: 3.11.2013 | Rubrika: Solární novinky

Zdroj: Solární novinky