Solární novinky

Kyocera nestíhá vyrábět panely. Může za to solární boom v Japonsku

Přední japonský výrobce solárních panelů Kyocera, který má výrobní závod v České republice, hlásí, že výrobní linky jedou na plnou kapacitu. Kyocera těží ze silného boomu v Japonsku. Zatímco solární byznys v Evropě zažívá útlum, v Japonsku po havárii v jaderné Fukušimě naopak staví velké solární parky i solární elektrárny na střechách.

title=


Kadaňská továrna Kyocera Solar vyveze letos až 80 procent vyrobených solárních  panelů do domovského Japonska. Zbytek míří na evropský trh, do Německa a Itálie, České republiky a Velké Británie.

V Japonsku totiž po havárii ve Fukušimě začala vláda solární elektrárny podporovat dotacemi výkupních cen a v současné době země zažívá solární boom, staví se velké projekty a také přibývají panely na střechách.

Kyocera pusůbí v Kadani v Ústeckém kraji, který se mírou nezaměstnanosti řadí mezi nejhorší v Česku. Kyocera Solar dává práci více než čtyřem stovkám lidí.

Podle informací vedení chystá dokonce rozšíření výroby. V současné době nemáme přesný plán. Před dvěma lety jsme postavili novou výrobní halu, vedle té současné, která nám umožňuje v případě potřeby navýšit kapacitu výrobu až trojnásobně. Takže jsme připraveni, ale musíme být v Evropě konkurenceschopní. Globálně solární byznys Kyocery roste, loni jsme dosáhli rekordní produkce a letos bude opět vyšší, prohlásil Prezident  společnosti Koyama pro Hospodářské noviny.

Datum: 1.12.2014 | Rubrika: Solární novinky

Zdroj: Solární novinky