Solární novinky

Satelit hlídá provoz fotovoltaických elektráren

Fotovoltaické elektrárny vyžadují pro hlídání a dálkovou správu internetové spojení bez výpadků a s vysokým přenosovým výkonem. To na mnoha stanovištích může být problémem. Německý poskytovatel internetových služeb FILIAGO GmbH  nabízí řešení: vybavuje odlehlé solární parky rychlým a stabilním internetem přes satelit.

title=

Jsme velmi rádi, že jsme našli ve společnosti FILIAGO poskytovatele internetového připojení dostupného po celé Evropě, říká Mike Labusch, projektový manager společnosti GP Joule Service GmbH & Co. KG. Satelitní internet je jediná celoplošně dostupná technologie, která může zabezpečit spolehlivý a stabilní datový tok. 

Nezávisle na regionálně existující infrastruktuře může nyní GP Joule přes satelit sdílet data na internetu. Je jedno, zda se přitom jedná o informace potřebné ke střežení nebo řízení vlastní elektrárny nebo o slovní komunikaci s místním technikem.

FILIAGO nabízí speciální obchodní tarify pro provozovatele elektráren v celé Evropě: pro střežení a správu, pro hlídání pomocí webových kamer a jako zálohovací řešení pro případ výpadku místně dostupného, alternativního přístupu k internetu.

Datum: 17.4.2015 | Rubrika: Solární novinky

Zdroj: Solární novinky