Solární novinky

Vyhláška o recyklaci panelů umožní změnu kolektivních systémů

Záměr zakázat majitelům solárních elektráren, aby v budoucnu mohli jednou za rok přecházet mezi kolektivními systémy zajištujícími likvidaci solárních panelů, pravděpodobě nevyjde. Bude jen na dohodě kolektivního systému s  majitelem solární elektrárny, za jakých podmínek bude moci odejít ke konkurenci. Informoval o tom portál E15.

title=


V připomínkovém řízení k vyhlášce, která stanoví podmínky pro likvidaci panelů, Svaz měst a obcí požadoval, aby z ní vypadlo ustanovení o přechodu mezi kolektivními systémy. Chtěli jsme, aby se tím zajistila stabilita kolektivních systémů a omezili se černí pasažéři, kteří by častými přechody mohli celý mechanismus zneužívat, řekl deníku E15 Pavel Drahovzal, předseda komise pro životní prostředí Svazu měst a obcí. 

Podle informací E15  ministerstvo životního prostředí vyřadilo ustanovení o zákazu změny kolektivního systému. Nyní to buude záviset jen na kolektivním systému a majiteli elektrárny, jak si přechod upraví ve smlouvě. 

Většina kolektivních systémů naši redakci již potvrdila, že přechodům ke konkurenci bránit nebudou. Změna kolektivního systému bude umožněna bez postihu.

Datum: 1.8.2015 | Rubrika: Solární novinky

Zdroj: Solární novinky